Kisfilm szabályzat - Update 2022

Kisfilm szabályzat - Update 2022

A kisfilm szabályzata

  1. A film minimális hossza 2, maximálisan 3 perc lehet. A 3 percet meghaladó filmeket lepontozzuk.
  2. A kreativitás a lényeg. A videóban a következő témát kell a lehető legegyedibben bemutatnotok: A legénység partra száll-Ahoy!
  3. A kisfilmben kötelező módon szerepelnie kell a következő elemeknek: kampó, papagáj, szemfedő, egy üveg föld, faláb. Jelmondat (melynek el kell hangzódnia): A különbség kenyér és rum között nem vita tárgya.
  4. A film leadási határideje: 2022. május 21. szombat, éjfél (23:59).
  5. A filmek leadási módja: a www.youtube.com vagy hasonló honlapra lehet feltölteni, nyilvánossá téve a következő elnevezés szerint: Csapatnév - MMDSZ Diáknapok 2022. A videó linkjét a fent leírt határidőig be kell másolni a diaknapok.mmdsz.ro honlapra, amelyre a csapat szerkesztésben lesz megfelelő mező.
  6. Csapatonként minimum 15 tagnak szerepelnie kell a kisfilmben.
  7. A szabályokhoz igazodó kisfilm leadása, a megadott határidőig, kötelező próba minden diáknapos csapat számára. A kisfilm határidőn belüli beküldésének mulasztása egy teljesítetlen próbával egyenlő.

Pontozás:

Az előző évekhez hasonlóan, a kisfilmeket idén is egymásnak pontozzák a csapatok.

Minden csapatnak saját pontozólapja lesz, amely által az összes többi csapat videóját értékelheti majd (1-től 10-ig) az alábbi szempontok szerint:

  • Kreativitás,
  • Képi világ,
  • Story.

További pontlevonásban részesülnek azon csapatok, akiknek kisfilmje nem felel meg a fent említett követelményeknek (kötelező elemek megléte, témához, illetve jelmondathoz való igazodás, min. 15 tag, 2-3 perces időtartam).

A többi csapat videójának pontozása szintén kötelező próba minden diáknapos csapat számára.