Chicken Run

Chicken Run

Csapatszerkezet:

A csapatok 6 fiú és 6 lány játékost kell tartalmazniuk.

A játék előkészülete:

A játéktér két térfelén színes cetliket szórunk szét (ezek lesznek a tyúkok), amelyeken pontszámok vannak. Ezt követően a csapatok elfoglalják a térfelüket.

Játékidő: 13 perc

A játék célja:

Minden csapat célja, hogy a lehető legnagyobb értékben lopjon tyúkokat az ellenfél térfeléről.

Tyúklopás:

Tyúkot lopni úgy lehet, hogy a játékos átszalad az ellenfél térfelére, megfog egy tyúkot, majd visszaszalad a saját térfelére és végül a frissen lopott tyúkot a gyűjtőhelyre viszi.

! FONTOS ! Egy játékos egyszerre csak egy tyúkot lophat az ellenféltől! Hogyha valakit elkapunk, hogy több tyúkot is lopott egyszerre, akkor az így lopott tyúkokat és még egyet elveszít a csapatuk.

Védekezés:

Amint egy ellenséges játékos átlépett a saját térfelünkre, azt a játékost elfoghatjuk. A fizikai kontaktus már elfogásnak számít, nem kell megragadnunk az ellenfelünket. Azt a játékost, akit elfogtunk, a saját térfelünk végére kell kísérnünk, a játékteren kívülre.

! FONTOS ! Ha egy játékost elfogtak, azonnal el kell dobnia a kezében lévő tyúkot és ellenkezés nélkül az elfogójával kell tartania. Hogyha valaki ellenkezik, a csapata elveszít egy tyúkot.

! FONTOS ! Egy játékos egyszerre csak egy ellenfelet kísérhet a játéktér szélére. Amíg nem kísérte oda az illetőt, addig nem foghat el más játékosokat.

! FONTOS ! Egy játékos nem bízhatja rá egy csapattársára, hogy elkísérjen egy elfogott ellenfelet, mindenki a saját fogásaiért felel. Hogyha valaki nem kíséri el a saját fogását, annak a csapata elveszít egy tyúkot.

Szabadulás:

Minden harmadik percben (3, 6, 9, 12) a játékvezető „szabadulást” jelez. Ilyenkor minden a játékteren kívül tartózkodó játékos felemelt kezekkel visszasétál a saját térfelére. Amint áthaladt a térfeleket elválasztó sávon ismét aktív játékos lesz (lophat és védekezhet).

! FONTOS ! Ha egy játékos még nem tartózkodott a játékteren kívül a szabadulás kezdetén, akkor várnia kell a következő szabadulásig.

! FONTOS ! Hogyha egy játékos nem felemelt kezekkel sétálva tér vissza a saját térfelére, annak a csapata elveszít egy tyúkot.

Szabadítás:

Egy játékos bármikor kiszabadíthatja a elkapott csapattársait. Csak át kell szaladnia az ellenfél térfelének végére, és le kell pacsiznia az ott lévő csapattársaival, úgy, hogy közben ne kapják el. Akivel sikeresen lepacsizott, mielőtt elfogták volna, az kiszabadul és a fennebb említett módon visszatérhet a saját térfelére.

A játék vége:

A játék pontosan 13 perckor véget ér. A játék lejártával nem lehet több tyúkot a gyűjtőhelyre juttatni. Az addig összegyűjtött tyúkok értékét a játékvezetők ősszesítik egy csapattag jelenlétében.